maandag 26 februari 2018

No brains, no glory - verhaal bij een strip

Op een mooie herfstdag spendeert Boerke, naar dagelijkse gewoonte, uren in de fitness. Hij traint er zoveel, dat hij een echte krachtpatser is.

Wanneer hij na een zware oefensessie de gym verlaat, ziet hij het mooiste meisje dat hij ooit gezien heeft. Boerke stapt naar haar toe en vraagt: ‘Hey schoonheid, wat is jouw hemelse naam?’ ‘Mijn naam is Lore en ik val op mannen met inhoud. Maar als ik naar jou kijk, twijfel ik eraan of je hersenen even getraind zijn als je spieren in je lichaam’, antwoordt ze nogal bot. ‘ Je zou beter een voorbeeld nemen aan die twee intelligente mannen daar!’, snauwt de jongedame. ‘ Bedoel je die twee nerds daar?’, zegt Boerke nogal spottend. Lore stapt de twee heren tegemoet en gaat met hen de bibliotheek binnen.

Boerke voelt zich zo gekwetst en doolt rond in de straten van de stad. In de etalage van de grootste boekenwinkel van de stad ziet hij een boek liggen om je hersenen te trainen. Zonder één seconde te twijfelen, stapt de jongeman de handelszaak binnen. Eénmaal thuisgekomen, gaat hij er onmiddellijk mee aan de slag. Na een aantal dagen hard studeren denkt Boerke dat hij Lore nu wel kan imponeren en zoekt het meisje op zin de bib. Boerke ziet haar verscholen zitten tussen de boeken en kucht kort om haar aandacht te trekken. Ze merkt hem op en ziet dat hij nu ook een sixpack op zijn voorhoofd heeft gekregen. ‘Wat zie jij er belachelijk uit. Je lijkt nog dommer dan voorheen.’ Ze verzamelt haar spullen en stapt bruusk de studiezaal uit. Boerke blijft alleen en verslagen achter in de bib.

Moraal van het verhaal: blijf steeds jezelf en verander je niet om anderen te bekoren.



Britt Impens 
2La

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.